HELYEK

Liberté

By budapest
Hol?
1054 Budapest Aulich utca 8.
Mutasd a térképen

Az V. kerület már évek óta a szívem csücske. Szeretek itt dolgozni, jó hogy minden közel van: éttermek, kávézók, posta, bank, gyógyszertár és azok, akik nélkül utóbbiak semmit sem érnek: a barátaim. Észrevettem magunkon a változás jeleit: egyre-másra azokra a helyekre vágyunk, amik szépek, kényelmesek; ahol kedvesek és figyelmesek velünk; ahol minőségi ételek kerülnek a tányérunkra; és premium italokat csorgatnak a poharunkba – minden napszakban és évszakban. Öregszünk, vagy talán csak a fejünk lágya nőtt be és a pénztárcánk lett vastagabb, de szeretünk “luxizni” – így mondjuk.
A Baldaszti csapat aktuális szerelemprojektje, a Liberté, az a hely, ahol bizony jó lenni és enni is. Először is nagyon szép az enteriőr. Meg a padló. És nem szívesen vallom be – mert bizony általában a kákán is csomót keresek és szeretem kiszúrni a hibákat -, de az első teszt eggs benedictem óta visszavágyom hozzájuk. Továbbmegyek, az eggs benedicttel, vagy éppenséggel róla álmodtam is, mert bizony sokkal-sokkal jobb, mint amit legutóbb Amerikában ettem. Pedig ha valahol, hát ott biztosan tudják, mi fán terem a jó. És még ráadásul kedvesek és figyelmesek is.
A kávéház mindenkié, de leginkább a törzsvendégeké – üzeni a Liberté csapat a honlapon, én pedig innen üzenem nekik, hogy az eggs benedictet soha, de soha ne vegyék le az étlapról, mert amíg marad, addig én is törzsvendég leszek náluk.

Facebook: https://www.facebook.com/libertebudapest
Weboldal: http://www.libertebudapest.com